Tarbiyah dan Pergerakan

salam,
ana baru balik dari program tarbiyah tarbawi pemuda PAS di Rusila minggu lepas..
Jadi di sini.. ada benda nak tulis nak kata..

1. semasa Di RUsila, ana cukup kagum dan cukup tersentuh hati bila Ustaz yahya Othman memberi ucapan.. sungguh di sana.. masih ada orang2 yang benar dengan kata-kata dan imannya..

ALLAHUAKBAR..

2. Ana membawa rombongan dari kawasan Bandar perumahan Ana.. Dan berazam selepas ini untuk menyumbang diri ini secara serius kepada PAS tempatan tanpa mengira apa..
berjaya atau tidak.. hanya ALLAH tentukan..
dapat sambutan atau tidak.. hanya ALLAH tentukan..

3. Sesungguhnya ramai pejuang2 kita lupa akan Quran dan Sunnah.. kita kata kita mengamalkan politik ISLAM.. tetapi satu ayat Quran mahupun Hadis tak dapat kita sampaikan.. Bagaimana Benar politik ISLAM kita??

4. Sudah sekian lama.. blog ini senyap.. sebenarnya, ana sedang berusaha untuk mendalami bahasa arab dan sedang berusaha membangunkan dan menggerakkan pemuda taman ana.. tiada yang ana harapkan selain redha ALLAH.. jatuh bangun, gembira dan duka.. ana mahu serahkan semua kepada Kekuasaan ALLAH..

ALLAHUAKBAR!!

    1 comments:

  1. Tarbiyah, tarbiyah juga. Bila tiba bab pegang jawatan, serban entah ke mana. Perut semakin memboroi, keluar hadis dan ayat Qur`an pung pang pung pang. Tapi habuk pun tarak, cakap tak serupa bikin. Ayat pertama yang akan keluar ialah "WALA'" bila ada orang komplen.